25 Eylül 2014 Perşembe

Biberiye (Rosmarinus Officinalis) Faydaları

Diğer isimleri hasalban, rozmarin de denir. Çiçekleri genellikle açık mavi olan bir süs bitkisidir. Boyu 1.5 m ye kadar uzar. Akdeniz bölgesinde bütün bir yıl boyu çiçek açar. Soğuğa dayanıklı olduğu için başka bölgelerde de yaygındır. Buralarda haziran temmuz arasında çiçeklenir. Dallarından daldırarak, çelikle, yada dip sürgünlerinden yetiştirilir. Kumlu, derin toprakları sever. Çok su istemez. Budandıkça daha sık dallanır.

Şifası, küçük dallarıyla birlikte toplamanız ve demetçikler halinde gölgede kurutmanız gereken çiçeklerindedir.

Faydaları;
  • Burkulmalar için çok yararlıdır. Ağrıyı alır ve şişliklere iyi gelir. Bunun için: 20 gram biberiye çiçeği, 1 litre suda haşlanarak süzülen suyu bir şişede yaklaşık üç hafta kadar bozulmadan saklanabilir. Burkulan yerler bu suyla ovulur.
  • Güzelliğiniz için: Biberiye çayı, yağlı saçların temizlenmesi için de bir güzellik suyu olarak işimize yarayacaktır. Bu güzel çiçekten, yüzünüzü canlı ve gergin tutacak bir losyon da yapabilirsiniz. 20 gram biberiye, bir su bardağı dolusu beyaz şarapta haşlanır. Süzülen ve soğutulan işte bu şarap, güzellik losyonunuzdur.Her gece, makyajınızı temizledikten sonra, yüzünüzü bu losyonla siler ve sonra soğuk suyla güzelce yıkarsanız, kısa zamanda faydasını görürsünüz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Şifalı Bitki Ara

Özel Arama